4 personen
- 600 g nieuwe aardappelen of krieltjes
- 1 takje verse rozemarijn, alleen de blaadjes
- olijfolie
- 5 teentjes knoflook, ongepeld en plat geslagen
- zeezout en peper
* Aardappelen goed schoonmaken en in blokjes van ca. 2,5 cm snijden.
* Breng de blokjes aardappel aan de kook.
* Breng de blokjes aardappel aan de kook.
* Laat ze meteen in een
vergiet uitlekken en een paar minuten uitwasemen, tot ze min of meer
droog zijn.
* Vermorzel de rozemarijnblaadjes in een vijzel.
* Doe de aardappeltjes met de olijfolie, rozemarijn en knoflookteentjes in een braadslee.
* Doe de aardappeltjes met de olijfolie, rozemarijn en knoflookteentjes in een braadslee.
* Bestrooi met peper en zeezout en hutsel alles goed door elkaar.
* Zet de braadslee 20 tot 30 minuten in de
oven, schud de aardappelen regelmatig en haal ze uit de oven wanneer ze
lekker goudbruin en krokant zijn.
Tips:
- Rozemarijn vervangen door tijm, salie, Provençaalse of Italiaanse kruiden.
- Gehakte uitjes, gehalveerde champignons of rookspek toevoegen.
- Alles in een diepvrieszak doen, samen met wat olijfolie om te hutselen.
- Bakken in een hapjespan i.p.v. in de oven.
- Op bakpapier plakken de aardappelen niet aan de braadslee.
- Gebruik gave ongeschilde aardappeltjes en snij deze in stukjes.
- 1,5 eetlepel aardappelkruiden en takje marjolein.
'Kook met Jamie' van Jamie Oliver
Geen opmerkingen:
Een reactie posten