Pagina's

vrijdag 24 augustus 2012

Aardappelen met rozemarijn uit de oven

 4 personen  

- 600 g nieuwe aardappelen of krieltjes
- 1 takje verse rozemarijn, alleen de blaadjes
- olijfolie
- 5 teentjes knoflook, ongepeld en plat geslagen
- zeezout en peper

* Verwarm de oven voor op 220 °C.
* Aardappelen goed schoonmaken en in blokjes van ca. 2,5 cm snijden.

* Breng de blokjes aardappel aan de kook. 
* Laat ze meteen in een vergiet uitlekken en een paar minuten uitwasemen, tot ze min of meer droog zijn. 
* Vermorzel de rozemarijnblaadjes in een vijzel.

* Doe de aardappeltjes met de olijfolie, rozemarijn en knoflookteentjes in een braadslee.
* Bestrooi met peper en zeezout en hutsel alles goed door elkaar.

* Zet de braadslee 20 tot 30 minuten in de oven, schud de aardappelen regelmatig en haal ze uit de oven wanneer ze lekker goudbruin en krokant zijn.

Tips:
- Rozemarijn vervangen door tijm, salie, Provençaalse of Italiaanse kruiden.
- Gehakte uitjes, gehalveerde champignons of rookspek toevoegen.
- Alles in een diepvrieszak doen, samen met wat olijfolie om te hutselen.
- Bakken in een hapjespan i.p.v. in de oven.
- Op bakpapier plakken de aardappelen niet aan de braadslee.
- Gebruik gave ongeschilde aardappeltjes en snij deze in stukjes.
- 1,5 eetlepel aardappelkruiden en takje marjolein.

Bron:
'Kook met Jamie' van Jamie Oliver

Geen opmerkingen:

Een reactie posten