Pagina's

maandag 6 augustus 2012

Bonen in tomatensaus

4-6 personen


- 2 uien
- (1-2 paprika) facultatief
- 1-2 bleekselderijstengel

- 1-3 teentjes knoflook
- olijfolie

- knackworstjes

- 1- 2 blikjes witte bonen in tomatensaus
- witte wijn
- room
- vleesbouillonblokje
- provençaalse kruiden
- peper en zout
- peterselie

* Worstjes in stukjes snijden.
* De uien fijnsnijden.
* (Paprika`s) en bleekselderijstengels schillen en in stukjes snijden.

* Ui fijnsnijden en aanstoven in de olijfolie.
* Look, paprika en bleekselderij toevoegen en laten meestoven.
* Bonen, witte wijn, room en bouillonblokje toevoegen.
* Kruiden met provençaalse kruiden, peper en zout.
* Bestrooi de schotel met verse peterselie.

Variaties:
* Witte bonen in blik en gepelde tomaten in blik in plaats van de bonen in tomatensaus.
Laat de witte bonen uitlekken. Mix de gepelde tomaten met sap. Voeg de tomaten met sap, 1 laurierblaadje, de kippebouillon en eventueel een bouillontablet toe en laat inkoken tot een gebonden saus.
* 200 blokjes ontbijtspek apart bakken en bij de bonenschotel voegen.
* Giet de bonenschotel in een ovenschaal,bestrooi met paneermeel en blokjes boter en zet gedurende 15 min in de oven op 200 graden.
* Champignons toevoegen.
* Gehalveerde kerstomaatjes op het eind toevoegen.

Opdienen met gebakken aardappelen en een salade.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten