- 450 gr. oud wit brood
- 1 liter melk - ca. 100 ml melk om de bloem in op te lossen
- 1 liter melk - ca. 100 ml melk om de bloem in op te lossen
- 180 gr. bruine suiker
- 3 eieren
- 200 gr. rozijnen
- 45 gr. puddingpoeder vanille
- 3 peperkoek sneetjes
- kaneel
- scheutje kirsch of rum
- scheutje kirsch of rum
* Melk opwarmen samen met de suiker, tot de suiker gesmolten is.
* Vanillebloem oplossen in ca.100 ml melk.
* De eieren klutsen.
* Doe het brood in een kom en giet er de gesuikerde melk over.
* Laat het brood hierin weken.
* Laat het brood hierin weken.
* Plet het geweekte brood met een vork tot een dikke brij.
* Voeg er de rozijnen, de kaneel, de opgeloste vanillepoeder, kirsch of rum en de eieren bij.
* Giet alles in een ingevette bakvorm.
* Laat 40 à 55 min. bakken in en voorverwarmde oven van 180 -190°C.
Tips:
- Appelstukjes, blauwe bessen, cranberry's toevoegen.
- Bestrooi met poedersuiker of strijk in met abrikozen- of kweepeerconfituur.
- Bestrooi met poedersuiker of strijk in met abrikozen- of kweepeerconfituur.
Bron:
Geen opmerkingen:
Een reactie posten