6 personen
- 200 g pralinéchocolade
- 0.5 dl melk
- 1.5 dl room
- 2 eieren
- 15 g suiker
* Smelt
de chocolade au bain-marie en voeg de melk toe tot het geheel mooi
gesmolten is.
* Scheid de eidooiers van het eiwit.
* Klop de eidooiers met
de suiker tot ze wit zijn.
* Klop de room tot hij ‘lobbig’ wordt.
* Klop het
eiwit stijf.
* Meng de (nog vloeibare, maar niet gloeiend hete) chocolade voorzichtig
onder de eidooiers, voeg dan de opgeklopte room toe, en spatel
voorzichtig het eiwit onder het geheel.
* Spatelen, niet krachtig mengen,
want het moet luchtig blijven.
* Giet de mousse in glaasjes en laat een
paar uur opstijven in de koelkast.
* Versier eventueel met slagroom en
brésiliennenootjes.
Bron:
Geen opmerkingen:
Een reactie posten