4 personen
- 500 gram gehakt
- 1 ei
- paneermeel
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 1 eetlepel peterselie
- 4 tomaten
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 1 eetlepel peterselie
- 4 tomaten
- peper en zout
- 4 stoofpannetjes
- boter
* Verwarm de oven voor op 200 °C en vet de stoofpannetjes in.
* Snij de tomaten in plakjes.
* Klop een ei los in een kom en voeg het gehakt, paneermeel, de knoflook, peterselie en peper & zout naar smaak toe. Roer alles door elkaar.
* Verdeel de helft van het gehaktmengsel over de 4 ingevette stoofpannetjes en druk plat met de bolle kant van een lepel.
* Leg in elk pannetje een plakje tomaat. Schep de rest van het gehaktmengsel op de tomaat en druk weer plat.
* Leg in elk pannetje een plakje tomaat. Schep de rest van het gehaktmengsel op de tomaat en druk weer plat.
* Leg de resterende plakjes tomaat op het gehakt.
* Bak de gehaktpannetjes (zonder deksel) in de voorverwarmde oven in ongeveer 25-30 minuten gaar.
* Bak de gehaktpannetjes (zonder deksel) in de voorverwarmde oven in ongeveer 25-30 minuten gaar.
* Serveer met wat couscous, gebakken aardappeltjes of quinoa met knoflooksaus of tzatziki.
Bron:
http://www.micook.nl/gehaktpannetje-met-tomaat/
Geen opmerkingen:
Een reactie posten