Pagina's

vrijdag 3 augustus 2012

Saté met rijstsalade

 4 personen

- 200 gram basmatirijst
- 1 groentenbouillonblokje
- peper en zout

- 1 wortel
- 1 rode paprika
- 2-3 bosuitjes
- 100 gram diepvrieserwten

- 2 eetlepels olie
- 2 eetlepels witte balsamico-azijn

- 2 eetlepel volle yoghurt
- 2 eetlepel mayonaise
- mammouthsaus


- 4 saté's

- 1 onbespoten citroen om te garneren

* Rijst koken in ruim water + bouillonblokje.

* Laat de erwten ontdooien.
* Maak de groenten schoon. 
* Schil de wortel en de paprika en snijd ze in kleine blokjes en snijd de bosuitjes in ringen. 
* Doe de wortel ca 5 minuten voor het einde van de gaartijd bij de rijst 

* Bij het afgieten van de rijst 125 ml bouillon overhouden.
* Roer er de olie, de azijn en peper doorheen. 

* Meng de rijst, de paprika, de bosui, de erwten en de marinade en laat 30 minuten marineren. 

* Bak de saté's rondom in 8-10 minuten goudbruin. 
* Breng op smaak met zout en peper. 

* Roer de yoghurt, mayonaise en de mammouthsaus door elkaar. 
* Breng op smaak met zout, peper en chilipoeder. 
* Meng het mengsel door de rijst en breng nogmaals op smaak. 

* Leg op elk schaaltje rijstsalade een satéstokje en garneer met een schijfje citroen 

Bron
http://www.mijnreceptenboek.nl/recept/voorgerechten/salades/kipsate-met-rijstsalade-20587.html 

Tip:
- I.p.v. bosui 1 fijngesneden ui met de rijst laten meekoken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten