4 personen
- 200 gram basmatirijst
- 1 groentenbouillonblokje
- 1 groentenbouillonblokje
- peper en zout
- 1 wortel
- 1 rode paprika
- 2-3 bosuitjes
- 100 gram diepvrieserwten
- 2 eetlepels olie
- 2 eetlepels witte balsamico-azijn
- 2 eetlepel volle yoghurt
- 2 eetlepel mayonaise
- mammouthsaus
- 4 saté's
- 1 onbespoten citroen om te garneren
- mammouthsaus
- 4 saté's
- 1 onbespoten citroen om te garneren
* Rijst koken in ruim water + bouillonblokje.
* Laat de erwten ontdooien.
* Maak de groenten schoon.
* Schil de wortel en de paprika en snijd ze in kleine blokjes en snijd de bosuitjes in ringen.
* Maak de groenten schoon.
* Schil de wortel en de paprika en snijd ze in kleine blokjes en snijd de bosuitjes in ringen.
* Doe de wortel ca 5 minuten voor het einde van de
gaartijd bij de rijst
* Bij het afgieten van de rijst 125 ml bouillon overhouden.
* Roer er de olie, de azijn en
peper doorheen.
* Meng de rijst, de paprika, de bosui, de erwten en de
marinade en laat 30 minuten marineren.
* Bak de saté's rondom
in 8-10 minuten goudbruin.
* Breng op smaak met zout en peper.
* Roer de
yoghurt, mayonaise en de mammouthsaus door elkaar.
* Breng op smaak met zout, peper en chilipoeder.
* Meng het mengsel door de rijst en breng nogmaals op smaak.
* Leg op elk schaaltje rijstsalade een satéstokje en garneer met een
schijfje citroen
Bron:
http://www.mijnreceptenboek.nl/recept/voorgerechten/salades/kipsate-met-rijstsalade-20587.html Tip:
- I.p.v. bosui 1 fijngesneden ui met de rijst laten meekoken.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten