Pagina's

donderdag 16 augustus 2012

Mousse van roomkaas en gerookte zalm

- 100 gram gerookte zalm 
- 200 gram roomkaas 
- 2 eetlepels fijngehakte bieslook
- peper (liefst versgemalen)
- een paar druppels citroen

* Laat de roomkaas even op kamertemperatuur komen
* Snij de zalm in kleine stukjes.
* Gerookte zalm met roomkaas pureren (in keukenmachine).
* Op smaak maken met bieslook of dille, peper en een paar druppels citroen.

* Serveer in een schaaltje en strooi er nog wat bieslook of dille overheen als versiering.


* Lekker op toast of stokbrood

Tips:
* Ca. 1 theelepel mierikswortelpuree aan de kaas toevoegen. De toastjes versieren met stukjes zalm i.p.v. de zalm mee te pureren.
* Garneren met kappertjes of stukjes kerstomaat of stukjes augurk.

* Voor dipsaus: De mousse vloeibaarder maken door 2-5 eetlepels room mee te pureren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten