Pagina's

maandag 13 augustus 2012

Salade van rucola, meloen en ham

2 personen 
- 2 handjes rucola
- 1/2 cavaillon of galiameloen
- 6 plakjes ham (Serrano, Parma, Coburger)
- olijfolie
- balsamico azijn of citroensap
- 2 el gehakte peterselie en basilicum
- peper en zout

* Was de rucola en verdeel over de twee borden.
* Gehakte kruiden erover strooien.
* Kruid met peper en zout en doe er wat olijfolie en balsamico of citroensap over.

* Snijd de meloen in gelijke stukken en verwijder de schil.

* De plakken op de rucola leggen.
* Drapeer de ham over de rucola met meloen.


 Tips:
- 1 el sherry of witte port aan de dressing toevoegen.
- Garneren met Parmazaanschaafsel.
- Met een kaasschaaf dunne plakken van de meloen schaven.
- Sla gemengd met rucola.
- Versier met gehalveerde cherrytomaatjes en peterselie.
- Marineer de meloenpartjes in wat witte porto.
- Grove krullen uit vruchtvlees scheppen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten