Pagina's

woensdag 1 augustus 2012

Simpele aardappelsalade met augurk, ui en kappertjes

4 personen

- 800 gr aardappelen, vastkokend
- 1 ui
- (1 el kappertjes)
- 2 augurken
- 2 el creme fraiche
- 2 el mayonaise 
- 1 tomaat.

* De aardappelen koken in ruim water met wat zout. 
* De ui, (kappertjes) en augurk fijnsnijden en met de creme fraiche en mayonaise door de plakjes aardappel scheppen. 
* Goed laten intrekken.
* De salade garneren met plakjes tomaat en op nieuw kort laten trekken.

Bron:
http://marianneoud.smulweb.nl/

Tips:

* Fijngesneden vlees toevoegen.
* Gebakken uien in plaats van rauwe uien.
* Een hardgekookt ei fijn prakken en mengen met 1 eetlepel wijnazijn en 3 eetlepels olie. Kruiden met peper en zout. Deze dressing mengen met de aardappelen en stukjes augurk. Vlak voor het opdienen waterkers onder de salade mengen.
* Maak een sausje met 100 ml room, 2 eetlepels mayonaise, 2 eetlepels yoghurt, 1 theelepel mosterd, peper & zout.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten