Pagina's

zondag 26 augustus 2012

Spitskool met gehakt en witte rijst

4 personen

- 500 gr. witte rijst
- 500 gr. rundergehakt
- 400 gr. in reepjes gesneden spitskool
- 100 ml. kip- of runderbouillon
- 2 grote uien in blokjes gesneden
- 1 teentje uitgeperste knoflook
- 1/2 theelepel gemberpoeder
- 1 eetlepel currypoeder,
- peper en zout naar smaak
- olijfolie
- sweet chilisaus (loempiasaus),
- gebakken uitjes (bv. van conimex)

* De spitskool in dunne reepjes snijden en de uien in blokjes.

* Het gehakt bakken in de olijfolie.

* Met peper en zout het gehakt kruiden naar eigen smaak.
* Als het gehakt bijna gaar is de blokjes ui toevoegen, daarna de knoflook en gemberpoeder goed over het gehakt-ui-mengsel verdelen. 

* De spitskool pas toevoegen 5 minuten voor het opdienen, zodat deze knapperig blijft.
* Deze beetje bij beetje toevoegen aan het gehakt en omscheppen totdat je alles in de pan hebt.
* De bouillon over het geheel gieten en doorroeren.
* De kerriepoeder goed verdelen en doorroeren.

Tips:
- Spitskool vervangen door Chinese kool.

Opdienen met:
- Met gebakken aardappeltjes en knoflooksaus.
- Met witte rijst, sweet chilisaus en gebakken uitjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten