Pagina's

dinsdag 7 augustus 2012

Tomatenpassata

* Tomaten wassen en in stukken snijden.
* Op een laag vuur zetten in een pan met dikke bodem. Eventueel een bodempje water toevoegen.
* Langzaam laten garen (ZONDER TE ROEREN) tot ook de bovenste tomaten gaar zijn.

* Voorzichtig in een vergiet gieten en laten uitlekken (ca.1/2 - 1 uur). Niet roeren.

* De uitgelekte tomaten door de tomatenmolen of een passe-vite halen zodat alle pitten en schillen verwijderd worden.


* Van 2 1/2 kg tomaten bekomt men ongeveer 1 liter puree. 
 
* Deze tomatenpuree is nog tamelijk dun. Om dikkere puree te verkrijgen, deze terug op het vuur zetten en laten indikken.
* In stukjes gesneden gedroogde tomaten toevoegen versnelt het proces. Indien nodig de puree nog eens mixen.

Inmaken:
Verhittingsduur: 20 minuten bij 90°C.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten