4 personen
- 700-800 gram schoongemaakte andijvie
Béchamelsaus:
- 2 dl melk
- 25 gram boter
- 25 gram bloem
- peper en zout
- nootmuskaat
* Andijvie in repen snijden van ca. 1 cm.
* Gaar koken in ca.5 -10 minuten.
* Goed laten uitlekken.
* Béchamelsaus maken, kruiden met peper, zout en nootmuskaat.
* Roer de uitgelekte andijvie door de warme saus.
Variatie :
* Meng de uitgelekte andijvie met de helft van de béchamelsaus en giet in een vuurvaste schotel.
* Giet er de rest van de saus over en bestrooi met 4 eetlepels geraspte kaas, vermengd met 1 eetlepel panko.
* Leg er hier en daar een klontje boter op
* Laat gratineren: ca. 15 minuten bij 200°C, midden van de oven.
Tips :
- Leg de andijvie met de kaas ertussen in een voorverwarmde schotel en giet er de warme saus over.
- Ca. 2 eetlepels room aan de béchamelsaus toevoegen.
- Ca. 30 gram gemalen gruyèrekaas onder de saus roeren.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten