- 250 gram bloem
- 200 gram boter
- 125 gram fijne suiker
- mespuntje zout
- 2 eidooiers
Vulling:
- 6-10 appels
- 1 handvol geweekte rozijnen
- kaneel
- 4 speculaasjes
- 2 à 3 eetlepels honing
- 1 losgeklopt ei
- 1 eetlepel kristalsuiker
* Zeef de bloem op het werkblad en maak een kuiltje in het midden.
* Snijd de boter in kleine stukjes en verdeel ze over de bloem, bewerk ze met je vingertoppen tot ze zacht zijn.
* Voeg de suiker en het zout toe en werk dit door de boter.
* Meng de eierdooiers toe en meng alles zorgvuldig met de bloem.
* Kneed nu snel tot je een mooie deegbal hebt en zet die onder folie een half uurtje in de koelkast.
* Oven voorverwarmen op 175 °C.
* Bestrooi het werkvlak met bloem en rol het deeg snel uit.
* Bekleed de bodem en randen van een ingevette en bebloemde taartvorm met het deeg (bewaar een plak voor de bovenkant straks).
* Schil de appels en snijd ze in kleine stukjes.
* Strooi er de rozijnen over en het kaneelpoeder en meng even.
* Verkruimel de speculaasjes en verdeel het kruim over de bodem.
* Verdeel de appeltjes over de bodem en de speculaas.
* Druppel de honing erover en sluit de taart met de tweede deegplak.
* Prik met een vork wat gaatjes in de bovenkant zodat er wat stoom kan ontsnappen.
* Bestrijk het gebak met een losgeklopt ei. en strooi er wat kristalsuiker overheen.
* Bak de taart ongeveer 50 minuten tot 1 uur in een voorverwarmde oven op 175 °C.
Tips:
- Strooi wat speculaaskruiden over de appeltjes of door het deeg.
Bron:
- Strooi wat speculaaskruiden over de appeltjes of door het deeg.
Bron:
Geen opmerkingen:
Een reactie posten