Pagina's

maandag 10 september 2012

Macaroni met kaas, spek en erwtjes

- 200 gram gerookt spek, in stukjes gesneden 
- 200 gram diepvrieserwtjes
- 200 gram geraspte gruyère
- 40 gram boter
- 40 gram bloem
- 250 ml melk

- 250 ml bouillon
- 1/2 kipbouillonblokje
- peper

- nootmuskaat 
- oxo
- 250 gram ongekookte pasta


* Oven voorverwarmen op 250 °C.

* Pasta gaarkoken in ruim kokend water met bouillonblokje. Bij het afgieten 250 ml bouillon overhouden voor de bechamelsaus.
 

* Spek krokant uitbakken en daarna laten uitlekken op ‘n stuk keukenrol. 
* Vet afgieten en aanbaksel van het spek losmaken met wat bouillon.
* De erwtjes eventjes laten koken en daarna afspoelen met koud water zodat ze mooi groen blijven.
 

* Bechamelsaus maken met de boter, bloem, melk en bouillon.
* Aanbaksel van het spek toevoegen. 
* Spek en erwtjes toevoegen.

* Van het vuur afnemen en 100 gram geraspte mozzarella toevoegen.
* Kruiden naar smaak met peper, nootmuskaat en oxo.

 

* De saus bij de pasta voegen en goed mengen. 
* Giet in een ovenschotel en strooi hierover de rest van de mozzarella.

* Laten gratineren in de oven bij 250 °C.

Bron:
http://www.pinksalt.be/?p=133 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten