- 200 gram gerookt spek, in stukjes gesneden
- 200 gram diepvrieserwtjes
- 200 gram geraspte gruyère
- 40 gram boter
- 40 gram bloem
- 250 ml melk
- 250 ml bouillon
- 1/2 kipbouillonblokje
- peper
- nootmuskaat
- oxo
- 250 gram ongekookte pasta
* Oven voorverwarmen op 250 °C.
* Pasta gaarkoken in ruim kokend water met bouillonblokje. Bij het afgieten 250 ml bouillon overhouden voor de bechamelsaus.
* Spek krokant uitbakken en daarna laten uitlekken op ‘n stuk keukenrol.
* Vet afgieten en aanbaksel van het spek losmaken met wat bouillon.
* De erwtjes eventjes laten koken en daarna afspoelen met koud water zodat ze mooi groen blijven.
* Bechamelsaus maken met de boter, bloem, melk en bouillon.
* Aanbaksel van het spek toevoegen.
* Spek en erwtjes toevoegen.
* Van het vuur afnemen en 100 gram geraspte mozzarella toevoegen.
* Kruiden naar smaak met peper, nootmuskaat en oxo.
* De saus bij de pasta voegen en goed mengen.
* Giet in een ovenschotel en strooi hierover de rest van de mozzarella.
* Laten gratineren in de oven bij 250 °C.
Bron:
http://www.pinksalt.be/?p=133
Geen opmerkingen:
Een reactie posten