4 personen
- 1 kilo vastkokende aardappels
- 1 puntpaprika
- 1 grote ui
- 2 lenteuitjes
- 100 gram geraspte kaas
- stuk chorizo van ong. 250
gram
- 250 ml room
- 2 eieren
- peper en zout
* Verwarm de oven voor op 200 °C.
* Schil de aardappels en snijd in dunne plakjes.
* De ui mag in ringen, de puntpaprika in de lengte doorsnijden,
zaadjes verwijderen en de beide helften vervolgens in reepjes snijden.
* De lenteui in dunne ringetjes snijden.
* Snijd de chorizo in plakjes.
* Verhit een koekenpan en bak hierin de
plakjes worst tot ze licht krokant zijn en een deel van de olie hebben
verloren.
* Klop de room met de eieren plus wat peper.
* Vet een ovenschaal lichtjes in.
* Leg er een laagje plakjes aardappel in, maal er wat peper over,
bestrooi eventueel met wat zout.
* Leg er de helft van de uienringen over
plus de helft van de puntpaprika en lenteui.
* Bestrooi met wat geraspte
kaas en verdeel er vervolgens de helft van de plakjes chorizo over.
* De
olie blijft in de pan!!
* Herhaal bovenstaande stap en eindig met een laagje aardappelplakjes.
* Giet het room/eimengsel erover
* Dek de schotel af met aluminiumfolie.
* Plaats in de oven bij 200°C gedurende ongeveer een uur.
* Snijd 10 minuten voor het einde 1 bol buffelmozzarella in plakjes, leg op de
aardappels en bak mee tot het gesmolten is.
* De schotel nog eventjes onder de grill plaatsen.
Bron:
http://eetlustig.blogspot.be/2012/08/ovenschotel-met-aardappelchorizo.html
Geen opmerkingen:
Een reactie posten