Pagina's

dinsdag 4 september 2012

Ovenschotel met aardappel,chorizo, puntpaprika en ui

 4 personen  

- 1 kilo vastkokende aardappels 
- 1 puntpaprika 
- 1 grote ui 
- 2 lenteuitjes 
- 100 gram geraspte kaas

- stuk chorizo van ong. 250 gram 

- 250 ml room 
- 2 eieren 
- peper en zout 

* Verwarm de oven voor op 200 °C.

* Schil de aardappels en snijd in dunne plakjes.
* De ui mag in ringen, de puntpaprika in de lengte doorsnijden, zaadjes verwijderen en de beide helften vervolgens in reepjes snijden. 

* De lenteui in dunne ringetjes snijden.
* Snijd de chorizo in plakjes. 


* Verhit een koekenpan en bak hierin de plakjes worst tot ze licht krokant zijn en een deel van de olie hebben verloren.

* Klop de room met de eieren plus wat peper.


* Vet een ovenschaal lichtjes in.
* Leg er een laagje plakjes aardappel in, maal er wat peper over, bestrooi eventueel met wat zout. 

* Leg er de helft van de uienringen over plus de helft van de puntpaprika en lenteui. 
* Bestrooi met wat geraspte kaas en verdeel er vervolgens de helft van de plakjes chorizo over. 
* De olie blijft in de pan!!
 

* Herhaal bovenstaande stap en eindig met een laagje aardappelplakjes. 
* Giet het room/eimengsel erover
* Dek de schotel af met aluminiumfolie.

* Plaats in de oven bij 200°C gedurende ongeveer een uur.

* Snijd 10 minuten voor het einde 1 bol buffelmozzarella in plakjes, leg op de aardappels en bak mee tot het gesmolten is. 
* De schotel nog eventjes onder de grill plaatsen.

Bron:
http://eetlustig.blogspot.be/2012/08/ovenschotel-met-aardappelchorizo.html

Geen opmerkingen:

Een reactie posten