Pagina's

vrijdag 14 september 2012

Pasta met romige tomatensaus en scampi

4 personen

- 400 g pasta (bijv. macaroni)

- 500 g tomaten 
- 1 ui, fijngesnipperd 
- olijfolie 
- 1 teentje knoflook, geperst 
  
- 125 g mascarpone of roomkaas
- 50 g Parmezaanse kaas
- 10 blaadjes verse basilicum, in stukjes gescheurd
- 1 eetlepel oregano, fijngehakt
- peper  

- 150 g scampi


* Kook de pasta.
* Ontvel en ontpit de tomaten en snij ze in kleine blokjes.

* De ui even aanbakken in de olijfolie, daarna de knoflook toevoegen.
* Voeg de tomaten toe en bak deze een tiental minuten mee met de ui en de knoflook.

* Roer er de mascarpone of roomkaas doorheen, lepel voor lepel.
* Voeg een deel van de Parmezaanse kaas toe, samen met de basilicum en de oregano en/of peterselie.
* Op smaak brengen met peper, opletten met zout.
* Laat nog eens goed doorwarmen.

* Scampi bakken en aan de saus toevoegen.

* Giet de saus over de pasta en garneer met Parmezaanse kaas.

Tips:
* Saus van het vuur nemen en de scampi vervangen door gerookte zalmsnippers. Nadien niet meer laten koken!
* De gemengde kruiden vervangen door dille.

Bron: Internet

Geen opmerkingen:

Een reactie posten