Pagina's

vrijdag 21 september 2012

Preislaatje met mosterdvinaigrette

4 personen

- 2 preiwitten
- 100 ml groentebouillon

- nootmuskaat
- peper

- 1 koffielepel tijm

- 1 eetlepel mosterd
- 2 eetlepels azijn
- 3 eetlepels olie

- 100 - 500 g grijze garnalen

- 50 g bacon, fijngesnipperd
- 1 eetlepel bieslook, fijngesnipperd
 
* Snij de schoongemaakte prei in julienne of in dunne ringen.
* Voeg de groentebouillon toe en laat rustig sudderen tot het vocht is verdampt.
* Kruiden met peper, nootmuskaat en tijm.
 
* Maak intussen een vinaigrette  met azijn, mosterd, olie en versgemalen peper. 

* Serveer de prei met de garnalen, bacon, de vinaigrette en gesnipperde bieslook.
Variaties:
* 4 tomaten vullen met de garnalen-prei-salade.
* Ontvel en ontpit 1 tomaat, snij ze in dobbelsteentjes en meng onder de prei. 
* Meng 1 bosje fijngesneden lente-uitjes onder de prei.
* Vervang de vinaigrette door een coctailsaus: mayonaise, ketchup, whisky en cayennepeper.
* Bak 1 bakje champignons samen met 1 prei in een beetje olijfolie.
* Snijd 4 augurken in dunnen plakjes en roer door de salade. 
* Leg op een bedje van sla of meng met wat veldsla.
* Strooi de garnalen over de salade.

Bron
http://www.lekkervanbijons.be/recipe/show/page/8/id/490 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten