- 250 g eiwitten
- 500 g suiker (basterdsuiker, poedersuiker of kristalsuiker)
* De oven voorverwarmen op 100 - 110 °C.
* De eiwitten scheiden.
* Gebruik hiervoor drie kommen: één voor het
eigeel en de schil, één voor de net gescheiden eiwitten en één voor de
eiwitten die gelukt zijn. Dat wil zeggen dat de goed gescheiden eiwitten
niet bezoedeld worden met eigeel als er per ongeluk één fout gaat.
* Voeg een beetje suiker toe aan de eiwitten en begin ze op te
kloppen.
* Voeg geleidelijk aan de rest van de suiker toe.
* Blijf kloppen
tot je een glanzende stevige massa hebt, die in pieken blijft staan.
* Mix elke keer na het
toevoegen van de beetjes suiker.
* Het schuim is klaar als het aan je
mixerhaken blijft hangen.
* Bekleed een bakplaat met bakpapier.
* Neem telkens een volle eetlepel van
het mengsel en plaats dat in toefjes op de bakplaat of gebruik een spuitzak.
* Zet de meringues voor 1 - 1.5 uur in de oven of totdat je ze van het
bakpapier af kunt trekken (de onderkant moet droog zijn).
* Eventueel nog een tijdje laten afkoelen in de oven.
* Hoe groter de
schuimpjes, hoe langer ze in de oven moeten.
* Haal ze uit de oven, trek ze voorzichtig van het bakpapier en laat ze volledig afkoelen totdat je ze eventueel gaat versieren.
Tips:
- Schuimpjes kunnen in een afgesloten container tot 1 week bewaard worden. Diepvriezen is ook een mogelijkheid.
- 250 g witte suiker + 250 g poedersuiker + 1 eetlepel maïzena
- Wil je de meringues volledig droog krokant bakken, dan bak je ze 2 uur in de oven.
Bron:
http://yummyinmytummy.nl/zoet/koekjes/meringues-of-schuimpjes/#witte-meringues
Geen opmerkingen:
Een reactie posten