Pagina's

donderdag 6 september 2012

Spitskool met kruidenkaassaus

4 personen

- 40 g boter
- 1 ui, gesnipperd
- 500 g spitskool, fijngesneden
- 20 g bloem
- 1 1/2 dl melk
- 150 g kruidenkaas
- zout, peper, muskaatnoot

* Verhit 15 g van de boter en fruit de ui al omscheppend goudgeel.
* Voeg de kool toe en bak hem al omscheppend 5 - 10 min. mee.

* Maak een béchamelsaus met de rest van de boter, bloem en melk.
* Roer de kruidenkaas erdoor en laat hem al roerende smelten.
* Schep de kool in een ovenvaste schaal en schenk de kaassaus erover. 
* Zet de schotel 15 min. in een voorverwarmde oven (225 °C) en laat hem gratineren.

* Lekker met aardappelpuree en een gehaktbal. 

Bron:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten