4 personen
- 500 g verse tortellini, bijv. met kaas-spinazievulling
- 1 bouillonblokje
- 2 kleine courgettes
- 1 blokpaprika
- 4 lente-ui
- 100 g gekookte ham
- 100 g jonge of half belegen kaas
- 150 g kerstomaten
Saus:
- 2-3 eetlepels yoghurt
- 2-3 eetlepels mayonaise
- 2-3 eetlepels azijn
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 eetlepels peterselie of basilicum, fijngehakt
- 1 eetlepels bieslook, fijngesnipperd
- peper en zout
* De tortellini gaarkoken in water + bouillonblokje.
* Goed spoelen met koud water en laten uitlekken.
* De paprika schillen en in stukjes snijden, de courgettes in plakjes snijden.
* Eventueel 1 tot 2 minuten blancheren, spoelen met koud water en laten uitlekken.
* De lente-uitjes in ringen snijden, de gekookte ham in reepjes en de kaas in blokjes.
* Snij de kerstomaatjes in vieren.
* Roer voor het sausje de yoghurt los met de mayonaise, de azijn, de olijfolie en de verse kruiden.
* Op smaak brengen met peper en zout.
* Tortellini mengen met de courgette, lente-ui, tomaatjes, ham en kaas.
* De saus over gieten en voorzichtig mengen.
* Eventueel nog wat bijkruiden met peper en zout.
Variatie:
* Gebruik chorizo, salami, kip, feta ... in plaats van gekookte ham.
* Wortel en erwtjes in plaats van courgettes.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten