Pagina's

maandag 1 oktober 2012

Pompoensoep met wortel en tomaat

- 3 eetlepels olijfolie
- 4 dikke ajuinen
- 1 kg schoongemaakt pompoenvlees 
- 600 g schoongemaakte wortelen
- 500 g tomaten
- 1 blikje tomatenpuree,140g
- 4 blokjes kippenbouillon  
- 2 blokjes groenten bouillon
- 2,5 liter water

* Ajuin, wortels en tomaten in stukken snijden. 


* Ajuin enkele minuten aanstoven, pompoen en wortels toevoegen en even laten meestoven.
* Kokend water op de groenten gieten en de tomaten, tomatenpuree en bouillonblokjes toevoegen.
* Ca. 20-30 minuten laten koken.

*  De soep mixen.

* Serveren met broodkorstjes en stukjes gebakken spek.

2 opmerkingen:

  1. wat doe je met de wortelen behalve schoonmaken en in stukken snijden?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Meestoven met de ajuin en pompoen. Is ondertussen aangepast.

      Verwijderen