3 personen
- 400 gr andijvie (gekuist)
- 1 ui
- 100 gr gerookte spekblokjes
- arachideolie
- 500 gr aardappelen
- boter
- 200 ml room
- peper en zout
- tabasco
* Was de andijvie grondig, verwijder de harde nerf en snij in fijne reepjes.
* Pel de ajuin en versnipper.
* Andijvie blancheren gedurende ca. 5 minuten. Laten uitlekken.
* Bak de spekjes even op in een pan.
* Stoof de ajuin met de andijvie ca. 5 min. in een klontje boter en arachideolie.
* Kruid met zout en een paar druppeltjes tabasco.
* Voeg de spekjes bij de ajuin en andijvie.
* Voeg de room toe en laat nog 2 min. zachtjes koken.
* Aardappelen gaarkoken in ca. 20 minuten, afgieten en pureren.
* Meng de aardappelpuree onder de andijvie.
* Kruid eventueel bij met zout en peper van de molen.
Bron:
http://meersmaak.blogspot.be/2008/12/stamppot-met-andijvie-en-spek.html
Geen opmerkingen:
Een reactie posten