Pagina's

woensdag 21 november 2012

Bloemkool met kruidenkaassaus

- 1 bloemkool
- 100-125 g kruidenkaas (bv. Boursin)
- 50 g gepelde garnalen
- 25 g boter
- 30 g bloem
- 3 dl melk
- peper en zout

* De schoongemaakte bloemkool gaarkoken in 12-15 minuten.


* Maak een bechamelsaus met de boter, bloem en melk.
* Voeg de kruidenkaas bij de saus en laat de kaas al roerende zachtjes smelten. 
* Voeg de garnalen toe. 
* Breng op smaak met zout en peper. 

* Giet de bloemkool af, laat goed uitlekken en schep in een schaal. 
* Schenk de saus erover of serveer deze apart.

Variatie:

* Eventueel een scheutje witte wijn en/of 2 eetlepels geraspte jong belegen kaas toevoegen.
* Bechamelsaus vervangen door room culinair en hierin de kruidenkaas laten smelten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten