Pagina's

maandag 5 november 2012

Pittig ciabattabrood met tomatensalade

4 personen

- ciabattabrood
- 4 tomaten in verschillende kleuren

- 1 rode ajuin

Vinaigrette:
- 1 eetlepel balsamicoazijn
- 1 eetlepel rode wijnazijn
- 4-5 eetlepels olijfolie
- peper en zout

Broodsmeersel:
- 200 g feta of verse zachte geitenkaas
- 10 kalamataolijven (zwarte)
- enkele verse blaadjes basilicum
- 2 eetlepels olijfolie
- peper en zout


* Snijd het brood middendoor.
* Snijd de tomaten in schijfjes of kwartjes.


* Mix de feta met de olijfolie en de basilicum tot een fijne brij in de keukenrobot.
* Hak de olijven in stukjes en meng ze onder de kaas.
* Kruid indien nodig bij met peper en zout.


* Beleg het brood met de kaas.


* Meng de ingrediënten voor de vinaigrette en schep ze onder de tomaten.
* Versier de salade met ringen van rode ajuin.


* Je kan de tomaten ook in schijfjes op het brood schikken met wat verse basilicum.

Bron:
Bijzondere groenten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten