Pagina's

zaterdag 10 november 2012

Pizza met spinazie en garnalen

- 2 pizzabodems

- pizzasaus
-4 hardgekookte eieren
-10 porties bladspinazie (diepvries)
- 350 g roze of grijze garnalen
- 4 à 5 tomaten
- 250 g geraspte emmentaler
- 250 g geraspte mozzarella
- olijfolie
- nootmuskaat
- peper en zout

* Besmeer de pizzabodems met pizzasaus.
* Verdeel de ontdooide spinazie gelijkmatig op het deeg.
* Bedek met de garnalen, schijfjes ei en tomaat.
* Kruiden met nootmuskaat en peper/zout.

* Bestrooi rijkelijk met geraspte kaas (emmentaler en mozzarella), naar smaak.
* Besprenkel met wat olijfolie.

* Bak de pizza’s gedurende 15 min. in een voorverwarmde oven op 225 à 250 °C.
* Controleer regelmatig. Ze moeten krokant gebakken zijn maar beslist niet te hard!

Tips:
- Enkele gedroogde tomaatjes (op olie) verdelen tussen de verse tomaten en de kruiden, en wat van de olie van de tomatenmarinade gebruiken in de plaats van olijfolie om de pizza te besprenkelen;
- Enkele Provençaalse olijven toevoegen;
- In plaats van gewone olijfolie gearomatiseerde olijfolie gebruiken (bv. met basilicum of pikant).

Bron:
Colruyt 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten