Pagina's

vrijdag 16 november 2012

Preiquiche

3-4 personen

- bladerdeeg
- 100-150 g gerookte spekblokjes of chorizo
- 1 ajuin
- 2-3 stengels preiwit
- 100 gr geraspte kaas (Emmentaler, Gruyère, belegen Goudse kaas...)  
- 4 eieren
- 2 dl room
- 1 teentje knoflook  
- zout en peper naar smaak

* De oven voorverwarmen op 200°C.

* Bladerdeeg in een quichevorm leggen, gaatjes in de bodem prikken en 10 minuten blind bakken.

* Prei en ajuin in dunne ringen snijden.
* Knoflook persen.

* Laat de spekblokjes of de chorizo in een droge pan gedurende een 5-tal minuten uitbakken. 
* Voeg de prei, uien en knoflook toe en laat meestoven op een klein vuurtje tot de prei en uien zacht geworden zijn (ca. 10 minuten).

* Verdeel het prei-spekmengsel over het gebakken bladerdeeg en strooi daarover de geraspte kaas.

* Klop de eieren met de room, de geperste knoflook en wat zout en peper los in een kom.
* Giet het eimengsel gelijkmatig over de quiche.

* Zet de quiche in de oven voor 30 à 40 minuten, tot hij goudbruin is. (30 minuten warme lucht)

* Lauwwarm of koud opdienen met een salade. 

Variatie:
* Eieren loskloppen met Boursin 'Look en fijne kruiden' 
* 100 g gesnipperde salami of 100 g gepelde garnalen over het preimengsel strooien. 
* Provençaalse kruiden of een mespunt gedroogde tijm bij het eimengsel voegen.

Bron:
http://avonturenindekeuken.blogspot.be/2011/10/snelle-quiche-met-prei-en-spek.html

Geen opmerkingen:

Een reactie posten