4 personen
- boter- 3 dikke uien
- 3 preien (alleen het wit)
- 700 g -1 kg witloof
- 2 blokjes groenten- of kippenbouillon
- 2 liter water
- grijze garnalen
- 80 g geraspte gruyèrekaas
- 4 sneetjes oudbakken brood
* Versnipper de sjalotten en het gewassen preiwit.
* Laat de boter wat bruinen en laat daarin de uien 1 minuut fruiten.
* Voeg de prei toe, laat 3 à 4 minuten garen.
* Roer regelmatig om.
* Verwijder de harde kern van het witloof, snij in stukken en voeg toe.
* Verwijder de harde kern van het witloof, snij in stukken en voeg toe.
* Laat samen al roerend nog een tweetal minuten sudderen.
* Voeg het water met de opgeloste bouillon toe en laat gedurende 25-30 minuten zachtjes koken.
* Mix de soep goed en kruid met peper en zout naar smaak.
* Mix de soep goed en kruid met peper en zout naar smaak.
* Verdeel de soep over 4 kommen, voeg de garnalen toe en leg er de toasts op.
* Strooi de kaas over de toasts en zet 5 min. onder een hete grill om
te gratineren.
Variatie:
* Meng 1 dl room met 1 eidooier en voeg net voor het opdienen al roerend bij de soep. Niet meer laten doorkoken nu.
* Versier met 1 eetlepel fijngehakte kervel.
Variatie:
* Meng 1 dl room met 1 eidooier en voeg net voor het opdienen al roerend bij de soep. Niet meer laten doorkoken nu.
* Versier met 1 eetlepel fijngehakte kervel.
Tip:
- Maak de soep een dag op voorhand: dat spaart de dag zelf tijd uit en de soep is nog lekkerder!
Bron :
Bron :
Geen opmerkingen:
Een reactie posten