Pagina's

zondag 11 november 2012

Witte chocolademousse

4 personen

- 400 gram witte chocolade
- 2 blaadjes gelatine
- 4 eieren
- 100 gram suiker
- 300 gram slagroom

* Gelatine weken in koud water. 
* Chocolade smelten op warmwaterbad.
* De eierdooiers wit kloppen met de suiker tot alle suikerkorrels opgelost zijn.
* De room opkloppen, niet te stijf.
* Het eiwit stijf slaan.

* Giet de gesmolten chocolade bij het opgeklopte eigeel, goed mengen.
* De opgeklopte room bij dit mengsel voegen.

* Smelt de gelatine in een weinig heet water. 
* Giet de gesmolten gelatine bij het mengsel.
* Schep het eiwit er voorzichtig onder en stort in een vorm.

* Plaats de chocolademousse in de koelkast.
* Na 2 uur in de koelkast kan u de mousse serveren of eventueel spuiten.

Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten