Pagina's

dinsdag 25 december 2012

Minuutwafels

- 150 g boter of vetstof
- 6 eieren  
- 500 gr zelfrijzende bloem
- 500 ml melk of 250 ml melk en 250 ml spuitwater
- 150 - 200 g suiker
- 2 pakjes vanillesuiker of een scheutje vanille-extract

* Boter of vetstof laten smelten.
* De eieren splitsen.

* De bloem, melk en de eierdooiers door elkaar roeren. 
* Daarna de suiker, vanillesuiker, de gesmolten vetstof en eventueel de spa toevoegen.
  * De eiwitten stijfkloppen en onder het deeg mengen.

* Men kan meteen beginnen bakken.
* Laat het wafelijzer heet worden en smeer het in met wat boter
 
* Bak ze tot de stoom weg is.
* Serveer met boter, poedersuiker, slagroom, ijs, fruit of jam ...

Bron:
Ons Kookboek 

2 opmerkingen: