Pagina's

zondag 9 december 2012

Quiche met Hervekaas en uien

3 - 4 personen

- 1 rol
bladerdeeg
- 3 - 4 dikke uien
- 3 - 4 eieren 

- 200 ml room 
- 1 klein Herve-kaasje (100 g), zacht en/of pikant
- 2 eetlepels olie
- peper en zout


* De oven voorverwarmen op 200°C.

* Deeg in een quichevorm leggen, gaatjes in de bodem prikken en 10 minuten blind bakken.

* Snij de uien in fijne ringen en fruit ze in olie in een grote braadpan op een zacht vuur.

* Dek af en laat 10 min. smoren op een zacht vuur, roer af en toe om. 
* Neem het deksel van de pan en bak de uien dan in 5 min. lichtbruin op een vrij hoog vuur.
 

* Rol het deeg uit in een grote taartvorm.
 

* Klop de eieren los in een kom, voeg de room toe en breng op smaak met peper en zout.
* Snij de kaas in sneetjes. 

* Verdeel de uien over de bodem. 
* Giet het ei-roommengsel over de uien en verdeel er de kaassneetjes over.
 

* Bak 30 - 40 min. in de oven.
 

* Dien warm op met een lekker slaatje, als voor- of hoofdgerecht.

* Geef de quiche wat kleur door er fijngehakte peterselie over te strooien. 


Bron
http://nl.delhaize.be/nl-be/recepten/recepten/Quiche-met-Hervekaas-en-uien

Geen opmerkingen:

Een reactie posten