Bodem:
- 200 gram bloem
- 50 gram suiker
- 100 gram roomboter
- 1 ei
- snufje zout
Vulling:
- 500 gram kwark
- 150 gram suiker
- 30 gram bloem
- 2 eieren
- 120 ml slagroom
- een handje diepvriesframbozen
- frambozenjam
* De oven voorverwarmen op 180 °C.
* Meng bloem, zout en suiker en snij daar de roomboter doorheen tot het eruit ziet als broodkruimels.
* Voeg het ei toe en meng tot het een samenhangend deeg is geworden.
* Inpakken in plastic folie en een half uurtje in de koelkast leggen.
* Rol het deeg uit en bekleed een ingevette springvorm met het deeg.
* Het deeg blindbakken gedurende ca. 10-15 minuten.
* Maak ondertussen het kwarkmengsel.
* Klop suiker en bloem door de kwark.
* Doe de slagroom en twee eieren erbij.
* Schep de frambozen door het kwarkmengsel.
* Doe het kwarkmengsel in de bakvorm.
* De jam eventjes opwarmen om hem wat meer vloeibaar te maken.
* Druppel in een cirkel de warme frambozenjam op de kwark.
* Trek er met een vork marmerstrepen in.
* Zet de taart in een voorverwarmde oven, op 180 °C graden gedurende 50-60 minuten.
* Laat ‘m afkoelen en eet pas de volgende dag, want dan is hij het lekkerste.
Bron: http://sabinakookt.wordpress.com/2010/10/12/frambozen-cheesecake/
Geen opmerkingen:
Een reactie posten