Pagina's

maandag 28 januari 2013

Frambozen-cheesecake

Bodem:
- 200 gram bloem
- 50 gram suiker
- 100 gram roomboter
- 1 ei
- snufje zout

Vulling:
- 500 gram kwark
- 150 gram suiker
- 30 gram bloem
- 2 eieren
- 120 ml slagroom
 

- een handje diepvriesframbozen
- frambozenjam


* De oven voorverwarmen op 180 °C.

* Meng bloem, zout en suiker en snij daar de roomboter doorheen tot het eruit ziet als broodkruimels.

* Voeg het ei toe en meng tot het een samenhangend deeg is geworden.
* Inpakken in plastic folie en een half uurtje in de koelkast leggen.

* Rol het deeg uit en bekleed een ingevette springvorm met het deeg.
* Het deeg blindbakken gedurende ca. 10-15 minuten.


* Maak ondertussen het kwarkmengsel.

* Klop suiker en bloem door de kwark. 
* Doe de slagroom en twee eieren erbij.

* Schep de frambozen door het kwarkmengsel.

* Doe het kwarkmengsel in de bakvorm.


* De jam eventjes opwarmen om hem wat meer vloeibaar te maken.
* Druppel in een cirkel de warme frambozenjam op de kwark. 
* Trek er met een vork marmerstrepen in.

* Zet de taart in een voorverwarmde oven, op 180 °C graden gedurende 50-60 minuten.


* Laat ‘m afkoelen en eet pas de volgende dag, want dan is hij het lekkerste.

Bron:
http://sabinakookt.wordpress.com/2010/10/12/frambozen-cheesecake/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten