4 personen
- 4 stronkjes witloof
- 1 groenten bouillonblokje
- 1 glas droge witte wijn
- 2 dl room
- 200 g mascarpone of roomkaas
- 4 plakjes gerookte zalm
- 100 - 200 g grijze garnalen
- 150 g gemalen kaas
- maïzena express
- peper (en zout)
- muskaatnoot
- 2 eetlepels fijngehakte peterselie
* De oven voorverwarmen op 200°C.
* Het witloof beetgaar koken in een bodempje water (ca. 15 min), samen met het bouillonblokje.
* Laat de stronkjes uitlekken en knijp voorzichtig het overtollige vocht eruit.
* De wijn opwarmen - op een laag vuurtje - samen met de room en een paar lepels kookvocht van het witloof.
* Hierin de mascarpone of roomkaas laten smelten en indien nodig de saus binden met de maïzena.
* Kruiden naar smaak met peper en muskaatnoot (voorzichtig met zout).
* De gerookte zalm in reepjes snijden.
* Leg de witloofrolletjes in een ovenschaal, strooi hierover de reepjes zalm en de helft van de garnalen.
* Overgiet met de saus en bestrooi met de kaas.
* Plaats in een voorverwarmde oven tot zich een bruin korstje gevormd heeft.
* Bestrooi met de rest van de garnalen en de peterselie en serveer.
* Lekker met gegratineerde aardappelpuree of pommes duchesse.
Variatie:
* De roomkaas of mascarpone vervangen door béchamelsaus.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten