Pagina's

zondag 17 februari 2013

Klassieke kwarktaart

Deeg:
- 150 gr bloem
- 75 gr zelfrijzende bloem
- 90 gr boter in blokjes
- 55 gr suiker
- 4 el water of citroensap

Vulling:
- 1 kg plattekaas
- 150 gr suiker
- 4 eieren
- 1,6 dl room
- 35 gr bloem
- 10 gr puddingpoeder
- 1 el fijn geraspte schil van citroen of limoen (mag van hele limoen)

- springvorm van 26 cm doorsnede

* Oven voorverwarmen op 180°C.

* Zeef bloem en zelfrijzende bloem in kom.
* Wrijf de boter er doorheen. (gewoon met haak is ook in orde).
* Voeg de suiker en voldoende water of citroensap toe tot er een zacht deeg ontstaat.
* Wikkel het deeg in folie en zet 30 minuten koel weg.

* Rol het deeg uit tussen 2 vellen bakpapier en leg het in de springvorm.
* Zet 10 minuten koel weg.
* Prik gaatjes in het deeg.

* Klop de kwark en suiker romig.
* Voeg de eieren 1 voor 1 toe.
* Voeg de room, bloem, vanillepuddingpoeder en citroenschil toe.

* Giet de vulling in de vorm en bak 50 tot 55 minuten bij 180°C.

* Laat de kwarktaart volledig afkoelen.

Variatie:
* Een bokaal uitgelekte noordkrieken bij de vulling voegen.
* 500 g kwark + 200 g roomkaas + 330 g pasteibakkersroom (Soezie) + 80 g suiker (ipv 150 g).

Bron:
http://donnacaramella.blogspot.be/2012/01/klassieke-kwarktaart.html

Geen opmerkingen:

Een reactie posten