- 200 g zelfrijzende bloem
- 120 g gedroogde cranberry's
- appel- of cranberrysap
- 4 eieren
- 225 g suiker
- 1 snufje zout
- 170 g boter
- 1 koffielepel vanille-extract of 1 zakje vanillesuiker
- 1 appel (geen moesappelen)
* Oven voorverwarmen op 180°C.
* Bloem zeven.
* De gedroogde cranberry's even laten weken in appel- of cranberrysap.
* De eieren samen met de suiker en het zout witgeel kloppen.
* Vanille-extract toevoegen.
* Laat ondertussen de boter op een heel zacht vuurtje smelten (boter
mag zeker niet bruin worden).
* Giet dit al kloppend voorzichtig onder
het eiermengsel.
* Vouw er de gezeefde bloem onder en zorg dat alles goed
vermengd is.
* Laat de veenbessen goed uitlekken.
* Schil de appel en snij in kleine blokjes.
* Meng het fruit voorzichtig onder
het deeg.
* Doe het deeg in een beboterde springvorm van +/- 24 cm.
* Bak gedurende een 55-tal minuten (afhankelijk van de oven) in een
voorverwarmde oven op 180°.
* Check met een breinaald of de taart gaar is.
Let wel, de veenbessen geven wat rood vocht af dus helemaal droog zal
de naald er niet uitkomen.
Bron:
http://photo-copy-ann.blogspot.be/2011/01/cranberry-appelcake.html (recept met verse cranberry's)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten