Pagina's

vrijdag 1 maart 2013

Makkelijke Lemon Curd

voor ca. 600 ml Lemon Curd

- 110 gram ongezouten boter
- 3 eieren
- 225 gram suiker
- 3 citroenen  of 130 ml citroensap


* Rasp de citroenen. 
* Pers de citroenen uit en vang het sap op.
 

* Verwarm de boter 2 tot 3 minuten in de magnetron tot ze gesmolten is. 

* Mix de eieren, suiker en citroen (rasp en sap) door elkaar en voeg dit toe aan de gesmolten boter.
* Mix het geheel nogmaals.

* Zet het mengsel in de magnetron en verwarm dit 5 minuten op de hoogste stand. (Roer dit tussentijds 2 tot 3 keer door. Pas op: HEET!)
 

* Het mengsel is dik genoeg/klaar als het aan een lepel blijft hangen.
 

* Giet de hete Lemon Curd in potjes.
 

* Zet de potten als ze afgekoeld zijn in de koelkast.

  Variatie:
* 210 g suiker en 3 eetlepels citroenschil met suiker (kant en klaar)


Tips:
- Keer de potjes met hete Lemon Curd om zodat het vacuum trekt. Op deze manier kun je het langer bewaren. Omdat er geen conserveringsmiddelen in zitten is dit minder lang houdbaar dan gekochte Lemon Curd.
- Kan ingevroren worden.


Gebruik:
* Op scones met clotted cream.
* In toetjes of cakejes. 

Bron:
Smulweb

Geen opmerkingen:

Een reactie posten