- 250 gram aardbeien + 4 aardbeien voor garnering
- 25 gram poedersuiker
- 140 gram mini marshmallows (of grote marshmallows, in stukken gesneden)
- 200 ml slagroom
* Doe de aardbeien, behalve de 4 voor garnering, in een pan met 100 ml water en de poedersuiker.
* Verhit ze op een matig vuur ongeveer 3 minuten tot ze zacht genoeg zijn om fijn te maken.
* Maak de aardbeien fijn met de staafmixer.
* Doe de marshmallows erbij en roer tot ze gesmolten zijn.
* Laat het geheel afkoelen.
* Sla de slagroom stijf en roer voorzichtig door het afgekoelde aardbeien-marshmallowsmensel.
* Verdeel de mousse over vier mooie glazen en zet ze minstens 2 uur in de koelkast om op te stijven.
* Versier voor het serveren met de achter gehouden aardbeien.
Variatie:
* Gebruik double cream i.p.v. slagroom of 130 g mascarpone + 70 ml slagroom.
Bron:
http://carolinebrouwer.blogspot.no/2010/06/aardbeien-marshmallow-mousse.html
Geen opmerkingen:
Een reactie posten