Pagina's

vrijdag 23 augustus 2013

Groentelasagne

2 personen

- 2 kleine courgettes of 1 courgette en 1 aubergine
- 1 rode paprika

- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 bol mozzarella
- geraspte kaas
- 250 g gehakt
- olijfolie
- 4 tomaten of 1 blik tomaatstukjes
- oxo
 

* Oven voorverwarmen op 200°C.
* Ovenschaal invetten.

* De ui en de knoflook fijn snipperen.
* De paprika schillen, zaadlijsten verwijderen en in kleine stukjes snijden.
* Tomaten ontvellen, pitjes verwijderen en in stukjes snijden.
* Snij de courgettes/aubergines in dunne, lange plakken.
* Snijd de mozzarella in plakken.

* Fruit de ui en knoflook in de olijfolie, voeg op het laatste de paprika toe en laat even meestoven.
* Voeg het gehakt toe en laat enkele minuten meebakken.
* Daarna de tomatenstukjes en oxo toevoegen en 5-10 minuten zachtjes laten pruttelen.

* Bestrijk de plakken courgette / aubergine met olijfolie en grill ze aan beide kanten kort in een grillpan.

*  Vul de ovenschaal: een laagje saus, daarop een laagje courgette, vervolgens een laagje mozzarella. Herhaal tot alles op is.
* Dek af met een laag geraspte kaas.
* Plaats ca. 15-20 minuten in een voorverwarmde oven bij 200°C.

* Opdienen met bijv. stokbrood.

Variatie:
* 150 ml room of volle melk bij de saus voegen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten