Pagina's

zaterdag 10 augustus 2013

Kersencheesecake

- 100 gram cruesli
- 100 gram mariabiscuits
- 125 gram zachte boter
- 500 gram mascarpone
- 3 eieren
- 100 ml room
- 170 gram suiker
- sap en geraspte schil van 1 citroen of 1 eetlepel citroenrasp en 30 ml citroensap

- 600 gram kersen, gewassen, steeltjes eraf 
- 4 blaadjes witte gelatine
- 200 ml rode bessensap
- 2 zakjes vanillesuiker

Springvorm van 22 cm doorsnede.

* Oven voorverwarmen op 170°C.

* De cruesli en de koekjes in de keukenmachine fijnmalen.
* De boter in stukjes snijden en toevoegen. Laat de machine draaien tot alles goed gemengd is.
* Haal de massa uit de machine en druk uit tot een vlakke bodem in een ingevette vorm. Zorg ervoor dat het overal even dik is. 

* Bak de taartbodem 12 minuten voor in de voorverwarmde oven. 

* Meng in een keukenmachine de roomkaas met de eieren, room, suiker, citroenrasp en het sap. 
* Klop alles tot een glad beslag en schenk dit op de bodem.
 
* Zet de taart terug in de oven en bak in ca. 55 minuten op 170°C goudbruin. 
* Laat de taart afkoelen op kamertemperatuur of in de oven. 

* Ontpit ondertussen de kersen en vang vrijkomend sap in een kom apart op.  
* Leg de kersen op de taart. 
* Week de gelatineblaadjes in ruim koud water. 
* Breng in een steelpan het bessensap en opgevangen kersensap met de vanille suiker aan de kook, neem van het vuur en los de uitgeknepen gelatineblaadjes erin op. 
* Laat iets afkoelen. 
* Schenk de gelei als deze net wat dikker begint te worden over de kersen en zet de taart in de koeling tot hij helemaal is afgekoeld. 

Bron:  
http://simkookt.blogspot.be/2013/08/kersencheesecake-uit-delicious-het.html

Geen opmerkingen:

Een reactie posten