- 100 gram cruesli
- 100 gram mariabiscuits
- 125 gram zachte boter
- 500 gram mascarpone
- 3 eieren
- 100 ml room
- 170 gram suiker
- sap en geraspte schil van 1 citroen of 1 eetlepel citroenrasp en 30 ml citroensap
- 600 gram kersen, gewassen, steeltjes eraf
- 4 blaadjes witte gelatine
- 200 ml rode bessensap
- 2 zakjes vanillesuiker
Springvorm van 22 cm doorsnede.
* Oven voorverwarmen op 170°C.
* De cruesli en de koekjes in de keukenmachine fijnmalen.
* De boter in stukjes snijden en toevoegen. Laat de machine draaien tot alles goed gemengd is.
* Haal
de massa uit de machine en druk uit tot een vlakke bodem in een
ingevette vorm. Zorg ervoor dat het overal even dik is.
* Bak
de taartbodem 12 minuten voor in de voorverwarmde oven.
* Meng in een keukenmachine de
roomkaas met de eieren, room, suiker, citroenrasp en het sap.
* Klop alles tot een glad beslag en schenk dit op de bodem.
* Zet de taart
terug in de oven en bak in ca. 55 minuten op 170°C goudbruin.
* Laat de taart afkoelen op kamertemperatuur of in de oven.
* Ontpit
ondertussen de kersen en vang vrijkomend sap in een kom apart op.
* Leg de kersen op de
taart.
* Week de gelatineblaadjes in ruim koud water.
* Breng in een
steelpan het bessensap en opgevangen kersensap met de vanille suiker aan
de kook, neem van het vuur en los de uitgeknepen gelatineblaadjes erin
op.
* Laat iets afkoelen.
* Schenk de gelei als deze net wat dikker begint
te worden over de kersen en zet de taart in de koeling tot hij helemaal
is afgekoeld.
Bron:
http://simkookt.blogspot.be/2013/08/kersencheesecake-uit-delicious-het.html
Geen opmerkingen:
Een reactie posten