4 - 6 personen
- 4 eieren
- rasp en sap van 1 citroen
- 80 g fijne suiker
- 2 gelatineblaadjes
- 100 ml limoncello
- 200 ml room
- 2 eetlepels bloemsuiker
- 20 g ongezouten pistachenootjes
* Splits de eieren.
* Week de gelatine in ruim, koud water.
* Rasp de schil van de citroen en pers het sap uit.
* Klop de dooier met de fijne suiker en de citroenrasp tot een ruban.
* Verwarm het citroensap (niet koken).
* Knijp het gelatineblaadje zeer goed uit en laat het smelten in het citroensap.
* Meng met het eidooiermengsel.
* Klop de eiwitten stijf.
* Klop de room met de bloemsuiker in een andere kom stijf.
* Meng de limoncello door het eierdooiermengsel.
* Spatel daarna de room en als laatste het eiwit door de massa.
* Verdeel het mengsel over 4 - 6 glaasjes en plaats tenminste 2 uur in de koelkast.
* Werk de glaasjes af met de fijngehakte pistachenootjes en/of zeste van citroen.
* Serveer de glaasjes ijskoud.
Bron:
http://hap-en-tap.blogspot.be/2013/07/limoncellomousse.html
Geen opmerkingen:
Een reactie posten