- 500 g champignons
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- bouillontabletten (kip of groenten)
- olijfolie
- 3 plakjes rauwe ham
- peterselie
* De ui, pattisons en champignons in grove stukken snijden.
* De ui aanstoven in de olijfolie tot hij glazig is.
* Fijngehakte knoflook even laten meestoven.
* De courgette en de champignons toevoegen, even laten meestoven.
* Kokend water tot de groenten onder staan en de bouillonblokjes toevoegen.
* Ca. 20-30 minuten laten koken.
* De soep mixen en eventueel zeven.
* Rauwe ham in dunne reepjes
snijden en peterselie fijnhakken.
* Strooi de reepjes ham en peterselie over de soep.
Variatie:
* Wat champignons overhouden, in plakjes snijden en in wat olie aanbakken samen met de ham. Bestrooi hiermee de soep.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten