Pagina's

woensdag 21 augustus 2013

Pattisonsoep met champignons

- 3 pattisons
- 500 g champignons
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- bouillontabletten (kip of groenten)
- olijfolie

- 3 plakjes rauwe ham
- peterselie

* De ui, pattisons en champignons in grove stukken snijden.

* De ui aanstoven in de olijfolie tot hij glazig is.
* Fijngehakte knoflook even laten meestoven.

* De courgette en de champignons toevoegen, even laten meestoven.
* Kokend water tot de groenten onder staan en de bouillonblokjes toevoegen.
* Ca. 20-30 minuten laten koken.

* De soep mixen en eventueel zeven.

* Rauwe ham in dunne reepjes snijden en peterselie fijnhakken.
* Strooi de reepjes ham en peterselie over de soep.

Variatie:
* Wat champignons overhouden, in plakjes snijden en in wat olie aanbakken samen met de ham. Bestrooi hiermee de soep.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten