Pagina's

zondag 25 augustus 2013

Warme aardappel salade met sperzieboontjes

2 personen

- 500 gram aardappels in de schil
- rozemarijn
- 300 gram sperzieboontjes
- kleine tomaatjes
- 1 ui 
- peper en zout
- olijfolie
 
Vinaigrette:

- 1 eetlepel olijfolie
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 1 eetlepel azijn
- tabasco of chilivlokken 
- 1 koffielepel graantjesmosterd
- peterselie

* De oven voorverwarmen op 200°C.

* Snij de aardappels in grove stukken, doe ze in een ovenschaal en meng met de olijfolie, rozemarijn, peper en zout.
* Bak de aardappels gaar in de oven (ca. 50 minuten).

* Kook de sperzieboontjes beetgaar. 
* Snipper de ui en de peterselie fijn.
* Halveer de tomaatjes.

* Maak een vinaigrette van olijfolie, azijn, mosterd, chilivlokken of tabasco, peterselie, peper en zout. 

* Haal de aardappels uit de oven. 

* Hussel de boontjes, ui en tomaatjes door de aardappels en overgiet met de vinaigrette.

Tip:
- Meng eventueel nog wat gemarineerde fetablokjes en/of olijven door de salade.

Bron:
http://winnywatetenwevandaag.blogspot.be/2013/08/warme-aardappel-salade-met.html

Geen opmerkingen:

Een reactie posten