2 personen
- 500 gram aardappels in de schil
- rozemarijn
- 300 gram sperzieboontjes
- kleine tomaatjes
- 1 ui
- peper en zout
- olijfolie
Vinaigrette:
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 1 eetlepel azijn
- tabasco of chilivlokken
- 1 koffielepel graantjesmosterd
- peterselie
* De oven voorverwarmen op 200°C.
* Snij de aardappels in grove stukken, doe ze in een ovenschaal en meng met de olijfolie, rozemarijn, peper en zout.
* Bak de aardappels gaar in de oven (ca. 50 minuten).
* Kook de sperzieboontjes beetgaar.
* Snipper de ui en de peterselie fijn.
* Halveer de tomaatjes.
* Maak een vinaigrette van olijfolie, azijn, mosterd, chilivlokken of tabasco, peterselie,
peper en zout.
* Haal de aardappels uit de oven.
* Hussel de boontjes, ui en tomaatjes door de aardappels en overgiet met de vinaigrette.
Tip:
- Meng eventueel nog wat gemarineerde fetablokjes en/of olijven door de salade.
Bron:
http://winnywatetenwevandaag.blogspot.be/2013/08/warme-aardappel-salade-met.html
Geen opmerkingen:
Een reactie posten