Pagina's

zondag 15 september 2013

Bloem­kool al for­no met moz­za­rel­la

4 personen

- 1 bloemkool

- 1 bol mozzarella (125 g)
- 100 g geraspte Parmezaanse kaas
- 2 theelepels gedroogde oregano of dragon


- ovenschaal (Ø 26 cm) 

* Oven voorverwarmen op 200°C.

* Bloemkool in roosjes snijden.
* Mozzarella in dunne plakken snijden.

* Kook de bloemkoolroosjes 8 min. 
* Giet af en schep in de ovenschaal. 
* Op smaak brengen met peper en zout.  
* Leg de kaasplakken op de bloemkool.
* Bestrooi met oregano of dragon en vervolgens de geraspte kaas.

* Gratineer de bloemkool 10 min. in de hete oven.

Variatie:
* Snij 2 aardappelen in stukjes snijden en gaar koken. Afgieten, even laten uitdampen en grof prakken. Schep de geprakte aardappelen voorzichtig door de bloemkoolroosjes. Bestrooi met mozzarella en geraspte parmezaan.
* Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
* Verdeel over 4 schaaltjes i.p.v. in  een grote schaal.

Bron:
http://www.ah.nl/allerhande/#/recepten/719846/bloemkool-al-forno-met-mozzarella/ 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten