4 personen
- 1 bloemkool
- 1 bol mozzarella (125 g)
- 100 g geraspte Parmezaanse kaas
- 2 theelepels gedroogde oregano of dragon
- ovenschaal (Ø 26 cm)
* Oven voorverwarmen op 200°C.
* Bloemkool in roosjes snijden.
* Mozzarella in dunne plakken snijden.
* Kook de bloemkoolroosjes 8 min.
* Giet af en schep in de ovenschaal.
* Op smaak brengen met peper en zout.
* Leg de kaasplakken op de bloemkool.
* Bestrooi met oregano of dragon en vervolgens de geraspte kaas.
* Gratineer de bloemkool 10 min. in de hete oven.
Variatie:
* Snij 2 aardappelen in stukjes snijden en gaar koken. Afgieten, even laten uitdampen en grof prakken. Schep de geprakte aardappelen voorzichtig door de bloemkoolroosjes. Bestrooi met mozzarella en geraspte parmezaan.
* Kruid
met nootmuskaat, peper en zout.
* Verdeel over 4 schaaltjes i.p.v. in een grote schaal.
Bron:
http://www.ah.nl/allerhande/#/recepten/719846/bloemkool-al-forno-met-mozzarella/
Geen opmerkingen:
Een reactie posten