- 500 g plattekaas
- 6 eieren
- 300 g kristalsuiker
- 50 g vanillesuiker
- 50 g puddingpoeder
- 2 citroenen (voor zeste) of 2 eetlepels citroenrasp (dr Oetker)
- 1 klontje boter
- 1 eetlepel bloem
Ovenschaal: 30 x 20 x 8 cm
* Oven voorverwarmen op 175°C.
* De eieren scheiden.
* Schep 4 eetlepels suiker bij de dooiers en klop op matige snelheid gedurende enkele minuten tot een bleke massa waarin de suiker volledig is opgelost (ruban).
* Schep ook 4 eetlepels suiker bij de eiwitten. Klop het mengsel even los met de garde en zet de pot opzij.
* Voeg de rest van de kristalsuiker bij de vanillesuiker en puddingpoeder.
* Rasp de dunne gele schil van de citroenen erbij. Gebruik een fijne rasp om de zeste weg te schaven.
* Klop het eiwit en suiker tot je een luchtig, zoet schuim verkrijgt.
* Schep er de plattekaas bij de ruban en spatel alles door elkaar.
* Giet de droge mengeling van suiker, puddingpoeder en zeste bij het plattekaasmengsel en roer alle ingrediënten zorgvuldig.
* Spatel ook het opgeklopte eiwit erbij en blijf spatelen tot alles degelijk, maar luchtig gemengd is.
* Neem een middelgrote ovenschaal met een hoge boord en smeer de binnenzijde in met een klein beetje malse boter en bepoeder het vetlaagje met bloem.
* Schep het beslag in de schotel en strijk het oppervlak glad met je spatel.
* Bak gedurende 30 - 45 minuten in de oven van 175°C.
* Laat afkoelen in de oven.
* Kan zowel warm als koud geserveerd worden.
Tip:
- Je kan het plattekaasbeslag ook bakken in individuele porties. Gebruik in dat geval ramequins en pas de baktijd aan.
- Opdienen met rabarbercompote met gember.
Bron:
http://www.een.be/programmas/dagelijkse-kost/recepten/gebakken-plattekaas-met-rabarbercompote
Geen opmerkingen:
Een reactie posten