Pagina's

woensdag 4 september 2013

Gevulde courgette met brie

2 personen

- 300 - 350 g gehakt  
- 1 courgette
- 1 grote vleestomaat
- 100 g rijst
- peper en zout
- Italiaanse kruiden
- tabasco
- oxo
- 1 punt brie

* Oven voorverwarmen op 200°C (warme lucht).

* Kook de rijst gaar.

* Snij de courgette in de lengte doormidden.
* Hol de courgettehelften uit en snij het vruchtvlees klein.
* Ontvel de tomaat, verwijder de pitjes en snij ze in kleine stukjes.

* Bak het gehakt met Italiaanse kruiden, peper en zout. 
* Als het gehakt bruin en knapperig is, voeg je het vruchtvlees van de courgette en de stukjes tomaat toe.
* Schep de gare rijst rijst door het mengsel en breng op smaak met eventueel nog wat Italiaanse kruiden, peper en zout, tabasco en oxo.

* Leg de lege courgettehelften in een ovenschaal met de holle kant naar boven en vul ze met het gehakt-rijstmengsel.
* Doe wat er over is van het mengsel los in de ovenschaal om de courgettehelften heen.
* Beleg de courgettehelften en het los mengsel met plakjes brie van 3 tot 5 mm dik.

* Zet de ovenschaal in het midden van de oven en laat in 20 minuten op 200°C bakken tot de courgette gaar is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten