Pagina's

vrijdag 13 september 2013

Moussaka

4 personen

- 6 grote aardappelen
- 2 aubergines
- 4 tomaten
- 400-500 g rundsgehakt
- 1 ui
- 2 koffielepels gedroogde oregano
- peper en zout
- 300 g fetakaas 
- 400 ml bechamelsaus (200 ml melk en 200 ml bouillon)

* Oven voorverwarmen op 180°C.

* Ui fijnsnijden.
* Aubergines in schijfjes snijden. Aan beide zijden bestrooien met zout en een kwartiertje op keukenpapier laten rusten.
* Tomaten in schijfjes snijden.

* Aardappelen koken en in schijfjes snijden.
* Gehakt bakken met de fijngesneden ui, gedroogde oregano, peper en zout.
* Aubergines goudbruin bakken in de pan. Laten uitlekken op keukenpapier.

* Bechamelsaus maken.

* Schik in een ovenschotel de helft van de aardappelen, hierop de helft van het gehakt, dan een laag aubergine, hierna een laag tomaat, de helft van de feta  en de helft van de bechamelsaus.
* Vervolgens opnieuw gehakt, aubergine en tomaat. 
* Bovenop de aardappelen.
* Giet hierop de rest van de bechamelsaus en verkruimel de rest van de fetakaas over het gerecht.

* Plaats gedurende 30 minuten in de oven op 180°C.

Bron:
http://prutsen.wordpress.com/2009/05/26/moussaka/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten