Pagina's

maandag 2 september 2013

Pattison-tomatenschotel

4 personen

- 1 middelgrote pattison of 1 courgette
- 1 ui
- 1 knoflookteentje
- 3 tomaten
- 300 gram gehakt
- 150 gram extra belegen kaas

- 1 bekertje zure room
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 2 eetlepels Provençaalse kruiden
- zout en peper
- 1 theelepel chilipoeder
- olijfolie 


* Oven voorverwarmen op 200°C.

* Kaas raspen.
* Pattison of courgette schillen, zaden verwijderen en in kleine blokjes snijden.
* Ui en knoflook fijnsnipperen.
* Tomaten ontvellen, pitjes verwijderen en in blokjes snijden.

* De ui, pattison/courgette, knoflook en gehakt bakken tot het gehakt gaar is.
* Chilipoeder, zure room, kruiden, tomatenpuree en tomatenblokjes door de bereiding roeren.

* Schep in een ovenschaal en strooi er de geraspte kaas overheen.

* Plaats ca. 30 minuten in de voorverwarmde oven.

Bron: http://johzandb.home.xs4all.nl/petra/pattison-tomaatschotel.html

Geen opmerkingen:

Een reactie posten