Pagina's

zondag 1 september 2013

Rabarbercompote met gember

4 personen

- 500 g stelen van rabarber
- 40 g gember (stukje)
- 250 g kristalsuiker


* Verwijder het blad en het taaie of verkleurde onderste steelstuk van de rabarberstengels.
* Spoel de stengels schoon en gebruik een klein mesje om eventuele taaie vezels weg te schillen. Schil de stengels niet te veel, want dan heb je veel verlies.

* Snij de rabarber eerst overlangs in twee en vervolgens in stukken van zo’n 2 tot 3 cm lang.

* Meng de stukjes rabarber en de suiker in een kleine kookpot en breng alles aan de kook op een matig vuur.

* Schil een stukje gemberknol en rasp het fijn boven de pot met rabarberstukjes.

* Laat het mengsel zo’n 20 minuten pruttelen op een matig vuur. (Vermijd dat de stukjes rabarber aanbakken en voeg eventueel een klein scheutje water toe.)

* Zet het potje nadien opzij en laat de compote afkoelen.


Bron:
http://www.een.be/programmas/dagelijkse-kost/recepten/gebakken-plattekaas-met-rabarbercompote

Geen opmerkingen:

Een reactie posten