Pagina's

dinsdag 10 september 2013

Salade Niçoise

2 personen

- 5 tot 7 krieltjes 
- ca. 125 gram sperzieboontjes
- 1 - 2 eieren
- 2 tomaten
- stuk komkommer
- 1 blikje tonijn op water
- zwarte olijven
- 1 rode ui
- bieslook en/of peterselie
- sla

Dressing:
- 1 eetlepel grove mosterd
- 1 eetlepels (balsamico)-azijn 
- 3 eetlepels olijfolie
- citroensap
- zout & peper

* Schil of schrob de aardappelen en snijd ze in vier lange parten. Stoom of kook ze beetgaar (15 minuten).
* Kook de sperziebonen beetgaar en spoel ze af met koud water.
* Ei(eren) hard koken.
* Snijd dan de tomaten in 6 partjes. 
* Halveer de komkommer in de lengte en snijd in halve maantjes.
* Hak de kappertjes fijn, snij de ui in ringen.
* Snipper de peterselie en/of de bieslook fijn.

* Maak de dressing door olijfolie, balsamico azijn, mosterd en een scheutje citroensap goed door elkaar te roeren. 
* Breng op smaak met zout en peper.

* Laat de tonijn goed uitlekken en maak de stukken een beetje los met een vork. 
* Maak de tonijn aan met een beetje olijfolie, zout en peper en roer de fijngesneden kappertjes erdoor. 

* Meng de aardappelen, sperzieboontjes, tomaten, komkommer, ui, bieslook en/of peterselie door elkaar en overgiet met de dressing. 

* Verdeel de sla over twee borden, leg hierop de groentenmengeling en daarop de tonijn.
* Versier met het in partjes gesneden ei, bieslook, peterselien olijven.  

Variatie
* Serveer de dressing los bij de salade, zodat iedereen naar eigen smaak dressing kan toevoegen.
* Maak dan een dressing van crème fraîche en yoghurt in plaats van citroen en olijfolie.
* Voeg wat in plakjes gesneden radijsjes bij de groenten.
* Versier met wat ansjovisfiletjes.

Bronnen:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten