Pagina's

donderdag 5 september 2013

Tomatensaus

- 750 gram verse tomaten of 1 1/2 blik gepelde tomaten
- 1 ui 
- 2 knoflooktenen
- 1 stengel bleekselderij
- Italiaanse kruiden
- 1 eetlepel olijfolie
- tabasco of 1 chilipeper
- zout en peper

* Ontvel de tomaten, verwijder de pitjes en snij de tomaten in stukken.
* De ui, de knoflook en eventueel de chilipeper fijn snipperen.
* Schil de bleekselderij en snij in dunne schijfjes.

* Verwarm de olijfolie en fruit de ui hierin glazig. 
* Voeg de bleekselderij en de knoflook  toe en laat even meestoven.
* Voeg de gepelde tomaten, tabasco (of chilipeper) en de Italiaanse kruiden toe en laat de saus een kwartiertje met het deksel op de pan stoven.

* Je kunt de saus heel fijn maken door hem te pureren in een blender en wat te laten inkoken, je kunt de saus ook wat grover laten door hem zonder te pureren iets in te laten koken.

* Breng op smaak met peper, zout en eventueel nog wat tabasco.  

Bron:
http://www.coquinaria.nl/recepten/04.5recept.htm

Geen opmerkingen:

Een reactie posten