- 250 g frambozen
- 4 eieren
- 250 g zelfrijzende bloem
- 250 g suiker
- 1 zakje vanillesuiker of 5 ml vanille-extract
- poedersuiker
- 150 g uitgelekte yoghurt
- 1,5 dl arachideolie
- 1 eetlepel boter
- cakevorm: 11 x 26 cm
* De oven voorverwarmen op 175°C.
* Splits de eieren.
* Zeef de bloem.
* De cakevorm inboteren en bestrooien met bloem.
* Klop de eidooiers op met de suiker, de vanillesuiker en de olie.
* Voeg de yoghurt toe en vervolgens de gezeefde bloem. Roer tot een glad deeg.
* Klop de eiwitten stijf en spatel door het deeg.
* Giet een laagje deeg in de cakevorm en verdeel hierop de frambozen.
* Giet de rest van het deeg op de frambozen.
* Giet een laagje deeg in de cakevorm en verdeel hierop de frambozen.
* Giet de rest van het deeg op de frambozen.
* Bestrooi de afgekoelde cake met poedersuiker en garneer met wat overgehouden frambozen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten