Pagina's

maandag 16 september 2013

Yoghurtcake met frambozen

6 personen

- 250 g frambozen
- 4 eieren
- 250 g zelfrijzende bloem
- 250 g suiker
- 1 zakje vanillesuiker of 5 ml vanille-extract
- poedersuiker
- 150 g uitgelekte yoghurt
- 1,5 dl arachideolie
- 1 eetlepel boter

- cakevorm: 11 x 26 cm

* De oven voorverwarmen op 175°C.

* Splits de eieren.
* Zeef de bloem.
* De cakevorm inboteren en bestrooien met bloem.

* Klop de eidooiers op met de suiker, de vanillesuiker en de olie.
* Voeg de yoghurt toe en vervolgens de gezeefde bloem. Roer tot een glad deeg.

* Klop de eiwitten stijf en spatel door het deeg.

* Giet een laagje deeg in de cakevorm en verdeel hierop de frambozen.
* Giet de rest van het deeg op de frambozen.

* Bak de cake in ca. 90 min. op 175°C.
* Bestrooi de afgekoelde cake met poedersuiker en garneer met wat overgehouden frambozen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten